Pieter Tsjoen start het snelst

Spannende secondenstrijd in Gr.N

Op de eerste proef van de TAC Rally, de tweede manche van het Kampioenschap van België Rally, hing er nog ochtendmist, maar die maakte snel plaats voor een heerlijk lentezonnetje. De proeven lagen er droog bij, maar toch verraderlijk glad door een fijn laagje stof op het asfalt.

De eerste ronde telde vier proeven en Pieter Tsjoen was vier keer de snelste. Na de eerste lus bereikte de piloot van de Ford Focus WRC08 in de kleuren van Structo de service met 19 seconden voorsprong op Patrick Snijers en zijn Subaru Impreza WRC S12. "Het verschil is wat groter dan ik gedacht had," reageerde de leider verrast. "Ik vrees dat het erg moeilijk wordt," vervolgde de Subaru-piloot. "Ik heb hard gereden, geen foutjes gemaakt, maar de tijden van Pieter evenaren blijkt niet mogelijk."

Paul Lietaer was tevreden met zijn voorlopige derde plaats, op de voet gevolgd door Bernd Casier, die stelselmatig de Focus WRC05 beter leert kennen. Mark van Eldik, vijfde op 48", zag zijn wedstrijd bijna eindigen op de bekende jump van Schuiferskapelle: "Het ging maar net goed..." Melissa Debackere, zesde op iets meer dan een minuut, staat voor de andere Corolla WRC van Erik Wevers, maar ze had opnieuw problemen met het hydraulisch systeem, waardoor ze geen gebruik kon maken van de schakelklepjes aan het stuur.

In Groep N had Alexandre Romain een kleine voorsprong opgebouwd toen hij het voetje moest lichten op KP 4 door een probleem met de koppeling. Op deze proef raakte Bob Colsoul een muurtje en Jonas Langenakens een paal. Vincent Verschueren, negende algemeen, is leider in Gr.N met een voorsprong van 2 seconden op Stéphane Lhonnay, 4 seconden op Matthias Viaene en 8 seconden op Matthias Boon.

Klassement na KP4: 1. Tsjoen-Chevaillier (Ford Focus RS WRC08) 23'27"3; 2. Snijers-Cokelaere (Subaru Impreza WRC S12) +19"4; 3. Lietaer-Vandeputte (Subaru Impreza WRC S5) +37"9; 4. Casier-Caesemaeker (Ford Focus RS WRC05) +42"1; 5. Van Eldik-Buysmans (NL/B-Mitsubishi Lancer WRC05) +48"7; 6. Debackere-Brissart (B/F-Toyota Corolla WRC) +1'04"; 7. Wevers-Poel (NL-Toyota Corolla WRC) +1'26"; 8. Bonjean-Hérion (Subaru Impreza WRC S11) +1'36"; 9. Verschueren-Vanneste (Subaru Impreza WRX, 1er Gr.N) +1'43"; 10. Huzink-Aaltink (NL-Subaru Impreza WRC S12) +1'45"; 11. Lhonnay-Botson (Mitsubishi Lancer Evo9) +1'45"; 12. Van Parijs-Heyndrickx (Abarth Punto S2000) +1'47"; 13. Viaene-Vyncke (Mitsubishi Lancer EvoX) +1'47"; 14. Boon-Sonck (Subaru Impreza WRX) +1'51"; 15. Langenakens-L'Hoyes (Mitsubishi Lancer EvoX) +2'04"; etc.