Pieter Tsjoen blijft domineren

Onder een stralende zon en op bijzonder glad asfalt werden de eerste twaalf proeven van de TAC Rally afgewerkt. Nog vier chronoritten te gaan...

Pieter Tsjoen, leider na de eerste lus, blijft de snelste tijden rijden, al geeft hij aan dat hij temporiseert en zijn voorsprong controleert: "Op het einde van de tweede ronde, brak ik een velg bij het nemen van een uitgereden koord. Ik probeer nu niet meer te snijden waar de koorden diep uitgereden zijn, maar ik blijf het tempo hoog houden. Mijn Focus is erg efficiënt."

Patrick Snijers staat op de tweede plaats, maar hij geeft toe dat hij niet sneller kan: "Pieter blijft zijn voorsprong uitbouwen, hoewel hij het voetje licht. Wij zitten op onze limiet."

Voor de derde plaats wordt nog fel gestreden door Paul Lietaer en Bernd Casier. "Ik val zo hard mogelijk aan," vertelde de snor, die een kat en muis spelletje speelt met de Focus van zijn rivaal. Na twaalf proeven heeft Bernd iets meer dan een seconde voorsprong op de piloot van de Subaru.

In Gr.N blijft de strijd adembenemend. Vincent Verschueren moest de handdoek in de ring werpen met een kapotte motor. Daarvan profiteert Stéphane Lhonnay, die de leiding in handen heeft, voor Matthias Viaene, Jonas Langenakens en Bob Colsoul. Matthias Boon, opgehouden door een lekke band, is gezakt in het klassement. Ook Alexandre Romain is uitgeschakeld voor de overwinning na een lekke band, koppelingsproblemen en een klein foutje.

Klassement na KP 12:

1. Tsjoen-Chevaillier (Ford Focus RS WRC08) 1h10'09"; 2. Snijers-Cokelaere (Subaru Impreza WRC S12) +47"9; 3. Casier-Caesemaeker (Ford Focus RS WRC05) +1'30"7; 4. Lietaer-Vandeputte (Subaru Impreza WRC S5) +1'32"4; 5. Van Eldik-Buysmans (NL/B-Mitsubishi Lancer WRC05) +2'35"3; 6. Debackere-Brissart (B/F-Toyota Corolla WRC) +2'46"0; 7. Wevers-Poel (NL-Toyota Corolla WRC) +3'46"1; 8. Huzink-Aaltink (NL-Subaru Impreza WRC S12) +4'40"5; 9. Van Parijs-Heyndrickx (Abarth Punto S2000) +5'10"1; 10. Lhonnay-Botson (Mitsubishi Lancer Evo9) +5'24"9; etc.