Boudewijn Baertsoen verkozen tot Tieltse Sport(l)ieveling 2009

21/01/2010 - Het Nieuwsblad

TIELT - Met sprekend gemak werd Boudewijn Baertsoen verkozen tot Sport(l)ieveling 2009. Een erkenning voor zijn jarenlange engagement in diverse sporttakken. Marc Debruyne

Sportief Tielt was massaal opgedaagd in de Europahal voor de kampioenenhulde en de verkiezing van Sport (l) ieveling 2009. Boudewijn Baertsoen (TAC), Hendriek Dinneweth (Dosko Kanegem) en Joseph Van Daele (Scrabbleclub Blanco) waren de drie genomineerden voor de fel begeerde titel.

Maar wat een spannende strijd beloofde te worden, is uitgedraaid op een klinkende overwinning zonder spankracht. Van alle vijf de stemgerechtigde groepen (schepenen en sportdienst, sportraad, pers, sportclubs én publiek) kreeg Baertsoen het meeste punten.

'Ik ben uiteraard heel tevreden', zei de laureaat. 'Het is een erkenning die ik naar waarde weet te schatten, al wil ik er toch de nadruk op leggen dat deze trofee eigenlijk het voltallige bestuur toekomt. We vormen een hecht team en dankzij de inzet van elk van ons kunnen we een immense organisatie als de TAC-rally in goede banen leiden.'

Ook al is Baertsoen naar eigen zeggen zelf niet meer zo sportief, toch heeft de politiecommissaris van de zone MIDOW een vrij intens sportief leven achter de rug. Als waterrat voelde hij zich thuis bij de zwemclub en later bij waterpoloclub TZK. Daarnaast is hij ook volleybalscheidsrechter, én gaat hij volledig op in de rallysport en de Tieltse Automobiel CLub.

'Dit jaar zijn we met ons organisatieteam zelfs gevraagd om naast de TAC-rally een tweede rally op poten te zetten. We hebben toegezegd en bereiden ons dus voor om aan de andere kant van het land, in Sankt-Vith, een autorally te organiseren. Een heel sportieve uitdaging', besluit een gelukkige winnaar.