TAC Rally
Nieuws
terug naar overzicht
tim2

2022 De terugkeer

31 januari 2022

.

Covid19 verplichtte ons om de 47ste TAC-Rally af te gelasten in 2020 en 2021.

De huidige situatie geeft ons de moed om na 2 jaar de TAC-rally opnieuw te organiseren.
De 47ste TAC-rally is gepland op zaterdag 9 april 2022, met een shakedown op donderdag 7 april en de verkenningen op vrijdag 8 april.

De voorbij 2 jaar was de Europahal ingericht als vaccinatiecentrum. Dit werd nu verplaatst naar het industrieterrein 'Noord', zodat de TAC-rally opnieuw gebruik kan maken van deze infrastructuur.

Verdere info volgt binnenkort.

 

Lees ook

15 april 2023

Maxime Potty wint TACRALLY

De 48ste TAC Rally in en om Tielt vormde op paaszaterdag het decor voor de vierde manche van het Kroon-oil Belgian Rally Championship. Met 18 Rally2's aan de start, de topklasse in het kampioenschap, was de wedstrijd erg sterk bezet. Zoals verwacht werd het een spannende strijd voor de overwinning tot de laatste meters. Nadat hij het grootste deel van de wedstrijd aan de leiding reed, won Maxime Potty met 5"2 voorsprong op Cédric Cherain, de morele winnaar die enkel door een straftijd van 10" de overwinning verspeelde. "In de eerste ronde had ik een voordeel, omdat ik het parcours opende. We hebben ons eigen ritme gezocht. Een keer maakte ik een klein foutje, maar verder ging het prima....